وی با اشاره به به گوشهای از زندگی نامه این عالم ربانی، افزود:آشنا شدن آقا مصطفي با آقا ميرزا احمد پسر آخوند حاج ملاحسين خوانساري، كه روحاني بزرگ و مجتهد شناخته شده ی خمين بود، به نقطه عطف زندگي اين نوجوان يتيم تبديل شد، آقا مصطفي پس از پشت سر گذاشتن دوره ابتدايي مكتب خانه، به حوزه ی درس آقا ميرزا احمد پا گذاشت تا به زبان عربي انس گرفته و خود را براي حضور در درس بزرگان دين آماده سازد.
امام جمعه خمین، یادآور شد: مشخص نيست که دوره ی تحصيل دروس عربي تا چند سال ادامه يافت، در پايان همين دوره و پس از آن كه خمین را برای تحصیل ناآموخته ها کافی نمی دید، به راهنمايي استادش راهي اصفهان شد تا در حوزه ی علميه ی اصلي وقت ايران به تكميل تحصيلاتش اهتمام ورزد.
وی در خصوص اساتید والد امام خمینی (ره)، گفت: از اساتيد آقا مصطفي در اصفهان، در جايي ذكري به ميان نيامده اما از قراین پيداست كه او حداقل نزد دو تن از علماي بزرگ آن حوزه، يعني آیات آقا نجفي اصفهاني و فشاركي اصفهاني شاگردي كرده است.
حجتالاسلام و المسلمین حسینی ادامه داد: آقا مصطفي پس از بهره گيري از علماي اصفهان، عزم نجف كرد تا آن چه در خمين و اصفهان نیاموخته، از آن جا فرا بگيرد، پس به خمين بازگشت و مقدمات كار را فراهم كرد. دختر استادش، حاج ميرزا احمد مجتهد، به نام هاجرآغا را به همسري گرفت و آن گاه همراه قافله اي شد كه راه به عتبات مي برد؛ حوزه ی نجف كه آن ايام علاوه بر ايفاي نقش اصلي در رهبري ديني جهان اسلام، به كانون مهم مبارزات سياسي علمايي همچون حضرات آیات آخوند خراساني، ميرزاي شيرازي، حاج ميرزا حسين خليلي تهراني، حاج شيخ عبدالله مازندراني، ميرزاي نائيني و ... عليه قراردادهاي استعماري و حكومت هاي استبدادي تبديل شده بود، تاثير بزرگي در روحيات آقا مصطفي گذاشت، چنان كه وقتي او در 1311 ق نجف را به مقصد خمين ترك كرد، علاوه بر آن كه اجازات اجتهاد از اساتيد خود را داشت، تجربياتي چند از مبارزات سياسي و اجتماعي نیز در سر داشت تا در قلمرو ولايت كمره از آن ها بهره گيرد.
وی در ادامه سخنان خود با یادآوری اینکه ،آقا مصطفي نسبت به ساير روحانيون هم طراز خود ، عمر كوتاهي داشت و در اواخر دوره ميان سالي در سن 42 سالگی به دست دشمنانش به شهادت رسید، خاطرنشان ساخت: سنگ بناي شهادت او در همان اولين سال هايي كه از نجف به خمين بازگشت گذاشته شد، زماني كه با تهور و بي باكي در مقابل يكي از خوانين خمين موضع گرفت.
این استاد حوزه، در خصوص نحوه شهادت این عالم ربانی توضیح داد: این عالم ربانی يازده ذي قعده 1320 ق، برابر 22 بهمن 1281 ش، مطابق يازده فوريه 1903 ميلادي خمين را به مقصد سلطان اباد( اراک امروزی) جهت ديدار با شاهزاده عضدالسلطان والي اين ايالت ترك نمود که در روز 23 بهمن در بين راه به وسیله ی دو نفر از وابستگان به خوانين به شهادت رسید.
وی خاطرنشان ساخت: پيكر ايشان با استقبال حاجي معتمد السادات روحاني بزرگ اراك و مردم آن ديار كفن و دفن و به امانت در قبرستان اراك آرام مي گيرد و چند ماه بعد به نجف اشرف حمل و در وادي السلام به خاك سپرده مي شود؛ كه در زمان اين رويداد، حضرت امام خميني(ره)، نوزادي 4 ماهه بود.
امام جمعه خمین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری کنگره بین المللی آیت الله شهید سید مصطفی موسوی خمینی، اظهارداشت: این کنگره با هدف معرفي شخصيت علمي،سياسي و اجتماعي این عالم ربانی و همچنین جمع آوري اسناد و مدارك علمي و تاريخي مرتبط با دوران زندگي ايشان و كودكي حضرت امام خميني(ره) برگزار خواهد شد.
وی، معرفي منطقه خمين و استان مركزي و نقش آن در تحولات سياسي،اجتماعي و مذهبي و بررسي سه موج بيداري اسلامي در جهان و نقش انديشه هاي حضرت امام(ره) در موج دوم و سوم بيداري اسلامي را از دیگر موضوعات این کنگره عنوان کرد.
این استاد حوزه، با اشاره به بعد بین المللی این کنگره عنوان داشت : تاکنون مقالات زیادی درباره ابعاد شخصیتی این عالم ربانی به دبیرخانه این کنگره واقع در دانشگاه آزاد خمین ارسال گردیده است.
وی با اشاره به برنامه های جانبی این کنگره گفت: این کنگره طی دو روز در شهر خمین برگزار و در آن علاوه بر حضور و سخنرانی شخصیت های کشوری و بین المللی و ارائه مقالات، کتابی نیز درباره امام خمینی(ره) و خانواده ایشان با اسناد تاریخی قوی رونمایی می شود که در مطالعات تاریخی قطعا به کتابی موثق تبدیل خواهد شد .
انتهای خبر18/313
نظر شما